Светлана Мель. Начало положено. Рус. Бел

Начало положено – дело пойдёт.
Начать – значит сделать полдела!
С каким торжеством устремилось в полёт
Всё то, что поджавшись сидело!
 
Начало положено. Столбик забит.
Ликуйте и радуйтесь, люди!
Никто не язвит, и в душе не свербит:
Раз начато – сделано будет!
 
Начало положено! Слава труду!...
Хвалебная песнь отзвучала,
Доделывать надо…
Вот только найду,
Куда положила начало.


Пачатак пакладзены
 
Пачатак пакладзены - справа пойдзе ў ход.
Пачаць - значыць зрабіць палову зрабіць
З якой імпрэзай накіравалася ў палёт
Усё тое, што падціснуўшыся сядзела, мыць!
 
Пачатак пакладзены. Бы слупок забіць.
Радуйцеся і цешцеся, людзі!
Ніхто не ўядае, і ў душы не свярбіць:
Раз пачата - зроблена будзе!
 
Пачатак пакладзена! Працы Слава!...
Хвалебная песня адгучала,
Дарабляць трэба…
Знайду, як адпусціць лава,
Куды пачатак паклала.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии