The Black Berry wears a Thorn in his side by Emily

У ежевики шип в боку,
но не кривит лица,
а сдобрит ягодой равно
и птицу, и мальца,

порой за тын держась рукой,
иль в дерево вцепясь,
иль обхватив утёс крутой,
не к жалости тянясь...

Боль выскажем, чтоб стишить...
Ей - выплакать всё зло,
чуть позже Высь достигнув,
с отвагой
вместо слов...




*********************************************
The Black Berry -- wears a Thorn in his side -- by Emily Dickinson

The Black Berry -- wears a Thorn in his side --      
But no Man heard Him cry --               
He spices His Berry, just the same               
To Partridge -- and to Boy --               

He sometimes holds upon the Fence --               
Or struggles to a Tree --               
Or clasps a Rock, with both His Hands --            
But not for Sympathy --               

We -- tell a Hurt -- to cool it --               
This Mourner -- to the Sky               
A little further reaches --               
instead --
Brave Black Berry --               


Рецензии