Eli Sigelman. By the rivers of Babylon

На реках вавилонских
Эли Сигельман

Шёл по городу свиданий
На невесте платье с дрянью
Звёзды я терял в тумане
Замужем - фата в чулане.

Под балконом сажал клёны.
Бил бетон сверлом калёным.
Раз невеста без короны,
Кто её захочет в жёны?

Стены красил, клеил скотчем.
Мелюзга вокруг клокочет
Вышла замуж и до ночи
Голосила громко очень.

Шли по городу лахудры,
Прыщи прятали под пудрой.
Парни сомневались мудро.
Труп невесты нашли утром.

Могил чистил до черта я,
Раны грязные латая.
Время, словно гончих стая,
Мчит вперёд не уставая.

Там, у рек вавилонских,
сидели и плакали мы,
Вспоминая Сион.*

http://stihi.ru/2018/12/23/999

**********************


http://stihi.ru/2018/02/16/1953

I was walking streets is town
Brown sugar, dirty gown
I was loosing stars at dawn
Married bride took off her crown

I was planting trees in town
Making holes in swampy grounds
Jet above was chasing sound
Who needs bride without crown?

I was painting walls in town
Little people played around
Songs and bells in mixed crowd
Married bride was crying loud

I was watching girls in town
Lips and hips, and looks are down
Boys are busy fighting doubts
Married bride is found drowned

I was cleaning tombs in town
Tried to heal infected wounds
Time as pack of fastest hounds
Sped away and run unbound.

By the rivers of Babylon
There we sat down and we wept
When we remembered Zion


Psalms 137-1

 


Рецензии
Not bad at all

Зус Вайман   12.07.2021 17:58     Заявить о нарушении