Циганка лъже на карти

Циганка лъже на карти
(циганска песен)
Автор: Величка Николова – Литатру1

Там, до морето млади чергари –
кончета морни разпрягат.
Гларуси бели – първо побягват,
после им стават другари.

Таборът шарен шумно отмаря,
леят се вино и песни.
Циганка стара тесте отваря,…
лъже на карти чудесно.

Припев (2 пъти):
Ех, вие роми – стари и млади,
волни сте, страстни и буйни.
На балалайка пейте балади
пийте от виното руйно.

Литатру

Фото: от Google


Рецензии
Страстные и буйные...вихрем кружат по земле...

Ромы...Вечна карусель в трудно-легкой иногда Судьбе.

Лариса Русская   13.03.2023 18:12     Заявить о нарушении
Спасибо за понимание, дорогая Лерисса!

Будьте здоровы и счастливы!

Величка Николова -Литатру 1   13.03.2023 22:01   Заявить о нарушении