Владимир Маяковский. Уже второй. Рус. Бел

Уже второй. Должно быть, ты легла.
В ночи Млечпуть серебряной Окою.
Я не спешу, и молниями телеграмм
Мне незачем тебя будить и беспокоить.

Как говорят, инцидент исперчен.
Любовная лодка разбилась о быт.
С тобой мы в расчете. И не к чему перечень
Взаимных болей, бед и обид.

Ты посмотри, какая в мире тишь.
Ночь обложила небо звездной данью.
В такие вот часы встаешь и говоришь
Векам, истории и мирозданью.

Ужо другі

Прайшла  апоўнач. Ты, павінна, спаць лягла.
Млечпуць  блішчыць срэбнай Акою.
Я не спяшаюся, і маланкамі тэлеграм
Нашто цябе будзіць і непакоіць.

Як кажуць, інцыдэнт праперчан.
Любоўная лодка разбілася аб побыт.
З табой мы ў разліку. І пералік раскрэслен
Узаемных боляў, бед і крыўд.

Ты паглядзі, якая ў свеце ціша.
Абклала неба ноч зорнай данінай.
У такія вось гадзіны ўстаеш і пішаш
Стагоддзям, гісторыі і ўсёй краіне.

   Перевёл на белорусский язык
   Максим Троянович


Рецензии