Кой си ти, който в мене въздиша... - Кто ты, кто в

***

Кой си ти, който в мене въздиша,
който в мене проплаква,
ненаситно в сърцето пулсира,
от очите ми пръските златни
в невидима шепа събира?

Непознат си и все се маскираш,
нараняваш със обич неземна...
Ти ръцете си нежно простираш,
сладка нега в тялото вливаш
и се бориш ума ми да вземеш.

Кой си ти? Малък дух неизвестен,
мой любим, в паметта ми загнезден,
моя мъка, и радост, и огън...
Покажи се пред мене свободен
и до мен застани като равен,
не измъчвай душата ми млада.

17.01.2021г., 16:56 ч., Димитровград
Мария Шандуркова


Рецензии