Евгений Евтушенко. Стихи. Рус. Бел

В продуманности строки -
тончайшая тяжеловесность.
Ей это приносит известность,
и ценят её знатоки.
В нечаянности строки
есть слишком завидная легкость,
и можешь кусать себе локоть,
но именно это - стихи.

Вершы

У прадуманасці радка па заяўцы, -
найтонкая цяжкаваговасць.
Ёй гэта прыносіць вядомасць,
і шануюць яе знаўцы.
У неспадзяванасці радка, што першы
ёсць занадта зайздросная лёгкасць,
і можаш кусаць сабе локаць,
але менавіта гэта - вершы.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии