Першы снег

Ну, вось і выпаў першы снег,
Закрыў траву, быльнёг,
Зноў ажывіў дзіцячы смех
І нарабіў дарог.

Злятаюць санкі ўніз з гары,
Зьвініць дзіцячы смех.
Яны ўжо з ранняе пары
Шукаюць тут уцех.

Хто з горкі ўніз стралой ляціць,
Хтось лепіць снегавік
Заўзята гэтак, што карціць
Нырнуць у іхні крык.

З разгону занырнуць у дні,
Прайшоўшыя даўно,
Дзе вачэй зыркіх прамяні
П’янілі, як віно!

Страсаюць дрэвы сіні іней
На мару-мрою,
Дзе я на памяці карціне
Стаю з табою!


Рецензии