Ми з кумом... юморески на укр. языке

На украинском языке:
Мені 50...

Мені завтра п'ятьдесят,І я трохи в шоці,
І не можу засинатьНі на спині, ні на боці.

Витріщаюся у стелю,де ті думки діти,
Дуже хочу  завтра з кумом горілочку пити.

Заховав я за сараєм трилітрову пляшку,
Думаю тепер про неї та дихаю важко.

Жінка раз штрикнула в бока:
-І не думай пити!
Бо тоді тебе із кумом
Мушу просто вбити!

Ви останній раз коли
Добре з кумом пИли,
Пам'ятаєш, скільки шкоди
В хаті наробили?!

Вікна й двері потрощили...Дзеркала побили...
Бо, мовляв, у них страшнючі потвори сиділи!

А тоді у ванні білій ви свиню помили.
Зав'язали їй хустину, платтячко наділи.

Привели її на килим, тещей називали,
У фарфорову тарілку їсти наливали.


І навіщо з хати ви у сарай стрибали?
По сусідах на всі боки яйцями кидали...

Що ж ти робиш, чоловіче? Тобі скільки років?
І навіщо завдаєш ти мені мороки?!

Я не слухаю дружину,лежу, уявляю,
Як ми завтра з кумом вдвох добре погуляєм.
            (2019 г.)
*****

Відгуляли п'ятьдесят.Очі розтуляю,
Роздивляюсь навкруги,де лежу - не знаю.

Подивився на себЕ,І я знову в шоці -
Загіпсована нога,І синець на боці...

Намагаюсь пригадати,яке було свято -
Ми горілочку пилИ з кумом біля хати.

Жінки наші підійшли,разом з нами сіли,
Підморгнули хитрувато - ми і їм налИли.

Думали ми -вони вип'ють та підуть до хати...
А вони почали раптом поруч танцювати...

Ми дивились на жінок,та на їхні ноги.
Раптом бачу - у куми лізуть з лоба роги!..

Я поглянув на свою - в неї пика синя,
Не жінки вже перед нами,а рогаті свині!

Як побачили таке - та мерщій тікати.
Нас гоняли по городу та навколо хати.

Ми тікали через сад,через помідори...
А за нами реготали страшнючі потвори.

Ні, не хочу більше я жах такий терпіти.
І не буду ту горілку проклятущу пити!

         (2019 г.)


Рецензии
Спасибо, Оксана, порадовала. Очень смешно.
С уважением Валентина.

Валентина Яценко Белявская   16.12.2020 07:14     Заявить о нарушении
И Вам , Валентина,спасибо за добрые слова

Оксана Владимировна Мартышова   16.12.2020 08:35   Заявить о нарушении