Славний домик

Iхав цар до лиману
З довгим почтом своім.
Раптом глянув-поглянув
На бiлесенький дім.
Не відчувши обману,
Він сказав тим, що з ним: —
Славный домик! I танув
За машиною дім.
Якби знав ти, Миколо,
Що вируе довкола,
Ти б в Одесі осліп.
Бо в домівці тій гарній,
У підпільній друкарні
Йшов під Зимній підкіп!



 1925год. "Славний домик" (отрывок)


Рецензии