Ольга Заря 2. Просрочено. Рус. Бел

На страничке моей - червоточина.
Уберу - и душа заживёт.
У прощания - время просрочено.
Больше сочным не кажется плод.
Мысли вертятся бешеной мельницей.
Тихо капают строки в тетрадь.
Я боюсь, что слова обесценятся,
Если все о любви рассказать.
Стали осенью чувства беспутными,
Обнажились слегка ноябрем.
Слишком корни у трав перепутаны,
Нелегко разобраться во всем.
Мы в интригах своих - провокаторы,
Только замысел наш - бестолков.

Раздувают вовсю вентиляторы
Наш роман из несказанных слов.

Пратерминована

На старонцы маёй - чарвяточына.
Прыбяру - і душа зажыве, як здавён.
У развітання - час пратэрмінаваны.
Больш сакавітым не здаецца плён.
Думкі круцяцца  млыном шалёным.
Усе радкі толькі  ў сшытак занесці.
Стануць словы жалезам калёным,
Калі ўсё пра каханне распавесці.
Сталі ўвосень пачуцці нязбытнымі,
Агаліліся злёгку лістападам.
Занадта карані ў травы пераблытаны,
Нялёгка разабрацца ва ўсім разам.
Мы ў інтрыгах сваіх - правакатары,
Толькі задума бесталковая наша.

Раздзімаюць на ўсю моц вентылятары
Наш раман з невымоўных слоў каша.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии