Светлана Мель. Мы уходили от войны. Рус. Бел

Мы уходили от войны
Сквозь толщу лет, сквозь чащу леса,
Под плеск воды, под лязг железа,
Под громкий шёпот тишины...

Мы уходили от войны
То по шоссе, то по просёлку.
И настигали нас осколки -
А ведь, казалось, не должны!

Мы уходили от войны
Сквозь дым воспоминаний горьких.
Несли младенцев на закорках
Туда, где взрывы не слышны...

В дороге выросли сыны
Ничто их снов не нарушало.
Война же в спину им дышала,
Удар готовя со спины...

Мы адыходзілі ад вайны
 
Мы адыходзілі ад вайны
Скрозь тоўшчу гадоў, скрозь гушчар лесу,
Пад плёскат вады, пад ляск жалеза,
Пад гучны шэпт цішыні...

Мы адыходзілі ад вайны
То па шашы, то па прасёлку.
І наганялі нас аскепкі -
Хоць, здавалася, не павінны!

Мы адыходзілі ад вайны
Скрозь дым успамінаў горкіх.
Неслі немаўлятаў на закорках
Туды, дзе выбухі не чутны...

У дарозе выраслі сыны
Нішто іх сноў не парушала.
Вайна ж у спіну ім дыхала,
Удар рыхтуючы са спіны...

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии