Когато сутрин се събудя... - Когда я просыпаюсь ут

КОГАТО СУТРИН СЕ СЪБУДЯ...

Когато сутрин се събудя,
рисувам образ на деня си -
примамките му и заблуди
да не допусна до гръдта си.

Под слънцето очи затварям,
лъчите му да ме погалят,
душата ми да разговаря
със Бога мой и да го славя.

Когато сутрин се събудя,
молитвата си аз изричам -
животът ми да бъде чудо,
да мога дълго да обичам.

Да има хляб за всички, радост,
и думите ми да са благи,
щом слънцето клони на залез,
да грее в мене обичта ми.

А мрак земята ли обгърне
и мъката да е голяма,
и хората от студ да зъзнат -
аз с мойта обич ще ги сгрявам.

07.11.2020 г., 19:44 ч., Димитровград
Мария Шандуркова


Рецензии