Нашият път - Наш путь

НАШИЯТ ПЪТ

Откъде тръгна нашият път?..
Място не помня...
Само думи,
клокочещи извори -
към теб, към мен -
ту се сливаха,
ту се разделяха,
потоци станаха,
пръстта дълбаеха,
през скали се промъкваха,
камъните милваха,
един на друг си говореха,
пълноводни и дълбоки станаха...
Къде ще се влеят, не знам.
Не спират...
Все ще текат...
До онова място,
откъдето са тръгнали...

28.10.2020 г. 13:20 ч., пътувайки през Шипка (България)
Мария Шандуркова


Рецензии