Корените на любовта - Корни любви

КОРЕНИТЕ НА ЛЮБОВТА

Корените на любовта са в небето.
Никой не може да ги достигне и изтръгне.
Цветовете им разцъфват по земята.
Те са сърца – влюбени, добри, отчаяни,
тъжни, скромни, смирени,
весели, милостиви и щедри,
пръснати по цялата земя.
Влюбените сърца са уханни алени рози.
Те пазят аромата си до края на своя живот.
Отчаяните - увяхват бързо от връхлетели земни суховеи,
разпиляват цветолистчетата си,
а бодлите им сочат различни посоки и търсят милост.
Добрите сърца са незабравките.
Разцъфтяват нежно по високи поляни,
край извори бистри,
в очите им - синева небесна
и безкрайна всеотдайност.
ЛЮБОВТА!
ЗЕМНАТА КРАСОТА С КОРЕНИ В НЕБЕТО!

03.10.2020 г. 17:47 ч., Димитровград
Мария Шандуркова


Рецензии