Афанасий Фет. Ты вся в огнях. English

Afanasiy Fet

How bright you are! With your clear light
I lucky was to get some gleaming;
Under your cover I am quiet   
And do not fear heavens’ beaming. 

Still I am scared of a height
Where cannot be completely steady;
How can I guard my image sight
Provided by your soul already?

Some reason I have got to fear
That when your look of disapproving 
Would fall on me, I would appear
By your flame being burnt while wooing. 


Текст оригинала:

Ты вся в огнях. Твоих зарниц
И я сверканьями украшен;
Под сенью ласковых ресниц
Огонь небесный мне не страшен.

Но я боюсь таких высот,
Где устоять я не умею,
Как сохранить мне образ тот,
Что придан мне душой твоею?

Боюсь – на бледный облик мой
Падёт твой взор неблагосклонный,
И я очнусь перед тобой
Угасший вдруг и опалённый.


Рецензии