Афанасий Фет. Когда смущённый умолкаю. English

Afanasiy Fet
 
When I fall silent as I hear
Your cold remarks, and grow tense, 
My soul feels they are severe    
Still not sincere in a sense.

I reckon, when in April winter
Returns with its snowfall and frost
Then early spring is being into
The expectations uttermost.

There will be time when all the meadows 
Are warmed up with the spring sun;
When disappear winter shadows 
Then holy happiness will come.

Текст оригинала:

Когда смущённый умолкаю,
Твоей суровостью томим,
Я всё в душе не доверяю
Холодным колкостям твоим.

Я знаю, иногда в апреле
Зима нежданно набежит,
И дуновение метели
Колючим снегом закружит.

Но – миг один, и солнцем вешним
Согреет юные поля,
И счастьем светлым и нездешним
Дохнёт воскресшая земля.


Рецензии