Эдуард Кукуй. Баня. Рус. Бел

Я  - в русской бане,
очень жаркой!
А веник в восхищенье дня,
Как будто быстрая овчарка,
Проворно достаёт меня,
И стон восторга, лёгкий хохот,
И снова крик: « У ну, поддай!»
И даже недовольный рокот:
«Поддай ещё и не замай!»
В разнеженном пару мадонны
Из русской бани огневой
Несут с торжественным
поклоном,
Как нимб тазы над головой!
Холодный душ...И снова к жару
Несётся русская душа:
«Поддай, поддай скорее пару!»
Ах, как же баня хороша!

Лазня

Я  - у рускай лазні,
вельмі жаркай!
А венік у захапленне дня,
Як быццам хуткая аўчарка,
Спрытна дастае мяне,
І стогн захаплення, лёгкі рогат,
І зноў крык: " У ну, паддай!"
І нават незадаволенае вуркатанне:
"Паддай яшчэ і не замай!"
У распешчаным пары мадоны
З рускай лазні агнявой
Нясуць з урачыстым
паклонам,
Як німб тазы над галавой!
Халодны душ...І зноў да жару
Нясецца руская душа:
"Паддай, паддай хутчэй нам пары!"
Ах, як жа лазня хараша!

    Перевёл на белорусский язык Максим Троянович


Рецензии