А. С. Хомяков. Не терпит Бог людской гордыни. Рус

Не терпит Бог людской гордыни,
Не с теми Он, кто говорит:
Мы соль земли, мы столп святыни,
Мы Божий меч, мы Божий щит!
Не с теми Он, кто звуки слова
Лепечет рабским языком,
И, мертвенный сосуд живого,
Душою мертв, и спит умом.
Но с теми Бог, в ком Божья сила,
Животворящая струя,
Живую душу пробудила
Во всех изгибах бытия.
Он с тем, кто гордости лукавой
В слова смиренья не рядил,
Людскою не хвалился славой,
Себя кумиром не творил.
Он с тем, кто духа и свободы
Ему возносит фимиам,
Он с тем, кто все зовет народы
В духовный мир, - в Господень храм!

Не трывае Бог людскай ганарыстасці

Не трывае Бог  ганарыстасці,
Не з тымі Ён, хто кажа:
Мы соль зямлі, мы слуп святыні,
Мы Божы меч, мы Божы шчыт!
Не з тымі Ён, хто гукі слова
Лапоча рабскай мовай,
І, змярцвелае нутро жывога,
Душою мёртвае, і  розум спиць.
Бог з тымі, у кім Яго сіла,
Жывой бруі жыцця,
Жывую душу абудзіла
Ва ўсіх выгінах быцця.
Ён з тым, хто гонару хітрэй
У словах мыць не прыбіраў,
Людскаю не хваліўся славай,
Сябе кумірам не лічыў.
Ён з тым, хто духу і волі
Богу ўзносіць фіміям,
Ён з тым, хто кліча ўсе народы
Ў духоўны свет, - у Гасподні храм!

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии