Про секрети з iнтернету

ПРО СЕКРЕТИ З іНТЕРНЕТУ
(із збірки "Чаро-зіллячко")

Прочитав я в інтернеті:
“Курка буде із свиню,
Якщо ря'скову дієту
Їй додати у меню”.

Матінка з ключами в місті —
Як же відімкнуть вольєр?
Сиплю курочкам поїсти
Через сітку я тепер.

Попід сітку ту, і ряски
Виклав  широченький ряд.
В курки голова — пролазить,
Пір'я ж не пуска назад.

Поки ряску поклювали,
Вічка* сітки, мов бритви'
Усе пір'я позбривали
Геть із шиї, й голови'!

З міста прибула матуся,
Зазирнула в котушок*:
- Люди добрі! Ой! Рятуйте!
Зглазило хтось курочо'к!

А були ж такі красиві,
зозулясті, і як сніг,
А тепер! Червоні шиї
Й лисі голови у них!
....................................................

Я ж бо хлопець не ледачий*:
Взяв у діда батожок,
І погнав через всі дачі
Диво-ку'рок на лужок.

Дачники усе лишили*,
Вистроїлись всі підряд,
Повитягували шиї,
Зачаровано стоять:

- Розкажи секрет нам, Шу'рко,
Чи порода це нова?
Тіло — начебто як курка,
Як у грифа — голова!

- Так, - кажу, - нова порода
Із Австралії оця,
Хоч не видались на вроду*,
В день несуть по три яйця!
....................................................

На базар не їздить мати —
Черга* в нас за ворітьми,
Просять дачники продати
Яйця по любій ціні!

Підкладають яйця квочкам...
... Я ж матусі не сказав,
Те, що дачникам — три бочки
Про курей я набрехав!



Комментарии:

* вічко - очко в сетке
  котушок - каморка (для животных)
  зозулясті - с оперением, как у кукушки (зозули)
  ледачий - ленивый
  лиши'ли - оставили, бросили
  врода - красота (идущая из рода)
  черга - очередь


Рецензии
Дуже дотепно! Весело, легко на душі!
Нових творчих знахідок!

Валентина Лысич   29.08.2020 21:19     Заявить о нарушении
Дякую, Валюшо!
У нашому житті гумору вдосталь, треба тільки бути уважнішим і не надіятися на пам'ять - записувати. А потім, як буде час - написати гарну гуморесочку.
Хоча їх писати не так просто, не завжди виходить, щоб римований гумор був іще і смішним.
З веселою усмішкою,

Людмила Киреева-Силенко   30.08.2020 20:41   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.