Даниил Андреев. Поцелуйте снега. Рус. Бел

***
…Недовышит и брошен
Дивный плат на земле
Под дождём и порошей,
В снежных бурях и мгле.

Кто заветные нити
Сохранил от врага -
Наклонитесь, падите,
Поцелуйте снега.

В лоне отчего бора
Помолитесь Христу,
Завершайте узоры
По святому холсту.

***
…Недавышыты, кінуты
Дзівосны плат абы дзе
Пад дажджом і церухой,
У снежных бурах і імзе.

Хто запаветныя ніткі
Захаваў ад ворага -
Нахіліцеся, упадзіце,
Пацалуйце снягі.

Ва ўлонні бацькавага бора
Памоліцеся Хрысту,
Завяршайце ўзоры
Па святому палатну.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии