Kill your Balm and its Odors bless you by Emily Di

Мучай нектар твой - благословит он...
Буре жасмин твой ввергай раскрывать -
выплеснет страстность благоуханья,
может, чтоб ночь Твою очаровать...

Птицу, в груди Твоей, рань у гнезда там...
О, сможёшь внять ли её сантимент -
эхом! "прости", "чуть-чуть лучше" - закатом!
"Гимном Ему - когда меня нет"!



(Эмили - своему Учителю.)

*******************************************
Kill your Balm -- and its Odors bless you by Emily Dickinson

Kill your Balm — and its Odors bless you —
Bare your Jessamine — to the storm —   
And she will fling her maddest perfume —      
Haply — your Summer night to Charm —   

Stab the Bird — that built in your bosom —   
Oh, could you catch her last Refrain —         
Bubble! "forgive" — "Some better" — Bubble!
"Carol for Him — when I am gone"!


Рецензии