Зелена недiля

Зелена неділя... Дитинство згадалось,
Як хату ми зеленню всю наряджали.
Як пахло любистком і м"ятою, цвітом,
І гілочки клену...Як пахло все літом!
Зелена неділя — це Трійцю так звали
І зеленню дім ми в цей день наряджали.
Не можна купатись!— бабуся казали,
Русалки людей у цей день лоскотали.
Це душі покійних нехрищених діток,
Приходять проститись з загубленим світом...
Не можна ходити до річки й у поле!
У зелень убрала земля все довкола.
Та манить на Трійцю чомусь до води,
Але перетерпим, щоб не сталось біди!
Дитинство минуло, а свято чарує,
Зелена неділя всім радість дарує!


Рецензии