Не ищу... Валентина Козачук. с украинского

Не  шукаю собі ні багатства, ні слави -
То й не буде чого втрачати мені.
Досить ясного сонця й нічної заграви,
Що освячують ночі і темнії дні!

Ні, не хочу я іншої, кращої долі -
Хоч і складно, та все земне промайне,
Я молюсь Тобі щиро: - на все Твоя воля!
Як на небі - хай буде Царство Твоє!

Борони мене, Боже, від заздрощів й гніву,
Ще від злиднів й сміття душі бережи,
Я живу і, здається, щаслива?.. Щаслива!
Милосердний, прости  мене, не суди!..


Не ищу для себя ни богатства, ни славы -
Не придётся терять, не к чему мне они.
Солнце бросило взгляд на весенние травы,
Освещая дорогу в ненастные дни!

Не нужна мне другая, пусть и лучшая, доля -
Хоть и сложно, земное в момент промелькнёт,
Я усердно молюсь, ведь на всё Твоя воля!
Пусть же Царство Твоё к нам скорее придёт!

Упаси меня, Боже, от зависти, гнева,
Наши души от мусора оберегай.
Я ль счастливо живу? Что твоя королева!
Милосердный, прости меня, не осуждай!..


Рецензии