Новое утро

Новым ранкам сэрца зварухнецца.
Зноў маё каханне без надзей.
Ды, парою, мара ўзаўецца
І пад столлю абы што прадзе.

Ужо занадта важдацца не буду,
Без цябе і дня не існаваў.
Учэпіста са мною ты ўсюду,
З-за цябе ні раз паспагадаў.

Так жыву. Не вылечна кахаю,
Як ніхто ў прыстанішчы зямлі.
Я цябе ў вершах падтрымаю,
Каб гады замілавана ішлі.

Ты мо лічыш –  усё мінула, годзі.
Лепей, што ёсць зараз пад рукой,
Ды пачуцце вутлае мо шкодзіць,
А маё ўсё плешчацца ракой.

Не бяры, чаго душа не прагне.
Толькі мне ты сэрца расхіні.
Нават у склепе з холаду не чахне,
Што здаўна ў душы на вышыні...

Зноў вясна адзенецца ў расінкі.
Падзівіцца часу не шкадуй.
Дачакацца б сёлета дажынкі.
Я прашу - каханне падаруй.


Рецензии