Мария Мусаева Семирекова. Не морочь мне голову

Не морочь мне голову, черёмуха.
Вишня, ароматом не пьяни!
Растворились в небе лёгким облачком
Упованья прежние мои.
Всё жила, как будто шла по жёрдочке
Над рекой без берега и дна.
А любовь причаливала лодочкой,
Да недолго рядышком плыла.
Я всё так же доверяю случаю,
Только вряд ли в омут с головой.
Белая черёмуха кипучая,
Не тревожь меня, не беспокой!..

Не тлумі мне галаву, чаромха...
 
Не тлумі чаромуха - дзяўчынка.
Вішня, водарам не п'янь!
Растварыліся ў небе  аблачынай
Спадзяванні ўсе мае ў такую рань.
Усё жыла, як быццам ішла па жэрдцы
Над ракой без берага і дна.
А каханне нібы лодачка на сэрцы,
Ды нядоўга побач лодачка плыла.
Я ўсё гэтак жа давяраю давяраю,
Толькі ці наўрад у вір з галавой.
Белая чаромха з небакраю,
Не трывож мяне і не турбуй зімой!..

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии