Захад над возерам

Захад над возерам.Люстра вады
Золатам ззяе чырвоным.
Не зварухнецца трыснёг, чараты,
Дрэмлюць таполі і клёны.

Вёска прыціхла. Ні говар, ні спеў
Вечара ціш не парушыць.
Панскі маёнтак бялее між дрэў
Памяць былога варушыць.

І ўваскрашае ўсё як было,
Стужкай кіно прад вачамі,
Як танцавала, спявала сяло
Белымі ў лета начамі.

Сонца заходзіць. Люстэрка вады
Цьмяна сьвятло адбівае.
Вёску ахінуў налёт глухаты
Ў ім яна век дажывае.


Рецензии