Причинность. Рус. Бел

 
       "Случай дается человеку
         не случайно".
                Виктор Козько
Обошлось без приключений.
Дождь бросался с бока на бок.
Шёл народ без рассуждений,
Кто  вдвоём,  а кто   одинок.

Поздней осень беззаботна.
Кто поверит  в эту пору?
Все собаки неохотно
Рвали горло за забором.

Рыба - вглубь, а звери в норах.
В доме и мыши не скреблись.
Не добился дьявол горя
И все тихонько разошлись.
 
 Прыхамасці

       “Выпадак даецца чалавеку
         не выпадкова”.
                Віктар Казько

Абыйшлося без прыгод:
Дождж кідаўся з боку ў бок,
Ды шпацыраваў народ,
Хто зблізку, а хто здалёк.
Непамысна і самотна,
Хто паверыў у адзіноту,
Нат сабакі неахвотна
Дралі горла па-за плотам.
Мабыць гэта быў сурок,
Што чуваўся, як падман,
Дождж кідаўся з боку ў бок,
Мо чакаўся – ураган.
Рыба – углыб, а звер у норах,
У хатах мышы не шкрабліся,
Не спрыяла д’яблу гора,
Пошасць з ганьбай разыйшліся.


    Перевёл на белорусский язык Максим Троянович


Рецензии