Черно море и топката

ЧЕРНО МОРЕ  И  ТОПКАТА

(сонет за деца – образователно)
(От книгата: „Моряшки копнежи”)
Автор: Величка Николова – Литатру1


Днес морето – Черно – цялото е бяло.
Пяната му верна се е разпиляла.
А вълните бързи – стягат му чеиза
и от водорасли му изплитат риза.

Днес морето – Черно – цялото е бяло.
От медузи нежни то е побеляло.
Колко са щастливи тези хубавици.
Лекичко потръпват. Търсят годеници.

Днес вълните бели по- нежно се леят.
Чайки подивели плуват и лудеят.

Бризът се закача – вълниците роши.
Ала днес морето никак не е лошо.

Край морето – Черно – с топка си играем.
То ни я поглъща, после ни я връща.


Литатру1


Рецензии