Риболов

РИБОЛОВ
Автор: Величка Николова - Литатру1


Море и нощ, и лунната пътека,
примамваща към сребърния лик.
И лодка стара, плуваща полека,
и мрежа с улов, не издаващ звук.
Кръжат над улова две чайки бели.
Гребе рибарят бавно към брега.
Плющят вълните шумни, подивели.
Зорницата ги милва със нега.

Настава утро. Лодката примърдва
до дюните на сумрачния бряг.
Но рибата във мрежите не мърда.
Завинаги е спряла своя бяг.
През мрежата и двете чайки бели
си дръпват риба, като невидели.
Навред ухае рибена чорбица.
Рибарят стар си сипва във паница.

Поетът също гребна от котлето,
а после се погушка със морето.


(От книгите ми "В България е раят" и
"Моряшки копнежи")
Литатру1
(преведено от руски поети)

*

Я сам рыбак...написано со знанием дела. Моя благодарность.

Николай Тарасов 3   03.02.2022 20:23

Фото: Благодаря на Google за фотото!
(съжалявам, че не намерих подходяща снимка)


Рецензии
Я сам рыбак...написано со знанием дела. Моя благодарность.

Николай Тарасов 3   03.02.2022 20:23     Заявить о нарушении
Моё стихотворение о рыбалке http://stihi.ru/2014/07/28/1863
С улыбкой.

Николай Тарасов 3   03.02.2022 20:23   Заявить о нарушении
Спосибо большое!

С теплом !

Величка Николова -Литатру 1   04.02.2022 08:59   Заявить о нарушении
Хареса ми Вашия хумористичен риболов!

С усмивка!

Величка Николова -Литатру 1   04.02.2022 09:08   Заявить о нарушении
На это произведение написано 6 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.