Хикмати риш аз нигохи Руми. На таджикском языке

 ХИКМАТИ РИШ АЗ НИГОХИ МАВЛОНО РУМИ*


Сартароше буд кунчкову зариф,

Кадду комат дошт монанди алиф,



Буд мисоли сини котиб сиблаташ,

Шоди карди муштари аз хизматаш.



То кунад кутах ришашро Мавлави

Назди у омад бо азми кави.



Дида ришаш, сартарошаш дод суол:

«Хазрато, гар намеоядтон малол,



Бифармоедам, чи гуна ришатон

Занам кайчи, то шавад маъкулатон?»



Гуфт дархол он азиз, ки бахри ман

Бувад кофи, фарк кунанд мардро зи зан.



Мепазиранд суфиён риши баланд,

Мешаванд гуё аз он риш арчманд.



Лек дарвешони каландар руяшон

Пок нигах медоранд, кутох ришашон.



Риши хеш то суфи шона мезанад,

Он хирадманд ба Худованд мерасад.



_____________________________________________________

*Мазмун аз китоби Шефик Чон. ( Шефик Джан. Джалалиддин Руми. Жизнь, личность, мысли. Москва. 2008, стр.184-185)


Рецензии