Владимир Палей- Как на сердце вдруг стало тихо...

Владимир Палей (1897-1918)
"Как на сердце вдруг стало тихо..."
http://www.stihi.ru/2014/03/22/4385

***
Как на сърцето стана тихо
сред отегчителния ден...
Навярно някой се помолил
с невинната душа за мен.

Незнаен някой и далечен, 
навярно стар, обикновен,   
неволно спомнил моя образ,
от тихата мечта пленен.

1915 г.
Превод: 29.01.2020 г., 10:00 ч., Димитровград

------------------------------------------

Как на сърцЕто стана тИхо
сред отегчИтелния дЕн...
НавЯрно нЯкой се помОлил
с невИнната душА за мЕн.

НезнАен нЯкой и далЕчен, 
навЯрно стАр, обикновЕн,   
невОлно спОмнил мОя Образ,
от тИхата мечтА пленЕн.

---------------------------------

***

Как на сердце вдруг стало тихо
Среди наскучившего дня…
Наверно кто-то помолился
Душою чистой за меня.

Наверно кто-то незнакомый,
Далёкий, старый и простой,
Мой образ вспомнил промелькнувший
Своею тихою мечтой.

1915 г.


Рецензии