Алла Айзеншарф. Осень. Рус. Бел

Осень, осень – лохмотья и лохмы,
и дождя незатейливый сказ.
До безумия сучья усохли
и цепляют нечаянно нас.
Всё, что должно, уже приключилось
с листопадом и птичьим гнездом.
Вон как ветер припас под окном
золотую и медную милость.
Друг мой, долго тебе ещё снилось
небо звёздное с острым серпом?

Восень

Восень, восень - лахманы і кудлы,
і дажджу немудрагелісты сказ.
Да ўтрапёнасці сучча ўсохла
і чапляе неспадзевана нас.
Усё, што павінна, ужо здарылася
з лістападам і птушыным гняздом.
Прэч як вецер прызапасіў пад акном
залатую і медную літасць.
Сябар мой, доўга табе яшчэ снілася
неба зорнае з вострым сярпом?

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии