Солдатская песня. Рус. Бел

Из села мы трое вышли,
Трое первых на селе.
И осталися в Версале
Двое гнить в сырой земле.
Я вернусь в село родное,
Дом срублю на стороне.
Ветер воет, ноги ноют,
Будто вновь они при мне.
Буду жить один на свете,
Всем не нужный в той глуши...
Но скажите, кто ответит
За погибших три души?
Кто вам скажет, сколько сгнило,
Сколько по миру пошло
Костылями рыть могилы
Супротивнику назло?
Из села мы трое вышли:
Фёдор, Сидор да Трофим.
И досталося в Версале
Потеряться всем троим.
Брала русская бригада
Елисейские поля.
Тем кресты, а мне награда -
Два казённых костыля...

***

З сяла мы трое выйшлі,
Трое першых на сяле.
Засталіся ў Версале
Двое гнісці ў волкай зямлі.
Я вярнуся ў сяло радное,
Дом змайструю на чужыне.
Вецер вые, ногі ныюць,
Быццам ізноў яны пры мне.
Буду жыць адзін на свеце,
Не патрэбны ў  глухмені...
Але скажыце, хто адкажа
За загіблых тры душы?
Хто вам скажа, колькі згніла,
Колькі ў непагадзь пайшло
Кастылём капаць магілы
Тамцу ворагу назло?
Ад  сяла мы трое выйшлі:
Фёдар, Сідар ды Трафім.
Дасталося нам у Версале
Паглуміцца ўсім траім.
Брала руская брыгада
Елісейскія палі.
Тым крыжы, а мне ўзнагарода -
Два казённых кастылі...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии