Марина Хлебникова. Блоку. Рус. Бел

Гулянье, грезы, грохот, грязь.
Диск лунный. Лужи. Дискотека.
Сип ветра, Вечер. Векосвязь.
Фонарь. Аптека.

Из мутной сыворотки лет
отцедится грядущим веком
полсотни слов, десяток мет -
Фонарь. Аптека.

"Двенадцать", вышедших в метель,
бредут искать иную Мекку,
а в этой - те же. Ночь. Постель.
Фонарь. Аптека.

Блоку
 
Гулянне, мроі, грукат, бруд.
Дыск месяцовы. Лужы. Дыскатэка.
Сіп ветра, Вечар. Векамруд
Ліхтар. Аптэка.

З каламутнай сыроваткі гадоў
адцэдзіцца будучым векам
паўсотні рыфм, дзясятак слоў -
Ліхтар. Аптэка.

"Дванаццаць", выйшащшых ў завею,
пайшлі шукаць іншую Меку,
а ў гэтай - тыя ж. Ноч. Партупея.
Ліхтар. Аптэка.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии