Оксана Светлакова. Сонное небо севера. Рус. Бел

сонное небо севера падает вглубь зрачка…
сколько нам здесь отмерено, мне не понять пока.
тонко рисует лучики прямо у век моих
жизнь…
ты сказал мне – к лучшему…
мудростью за двоих полню свое дыхание,
только прерывист ритм…
с песнями на заклание
шли…
чередой молитв
душу спасали… маялись,
знали, что неспроста…
сонное небо… марево…
осень…
твои уста все еще летом полнятся,
а на моих – зима…
дальняя плачет звонница…
из моего окна можно читать заранее,
можно услышать звук…
листья дрожат…
расплавленный воск превратился в круг…
что же ты неприкаянно бродишь в седом лесу,
я разливаюсь тайною прямо в тебе…
несу
что-то второстепенное -
(может, найдешь ключи).
знаю… конечно, нервное…
не говори, молчи…
сонное небо севера…
звуки летят скользя,
дух прорастает семенем в сумраке сентября…
радостью мир раскрасили –
просто рискнули жить,
и обнимались платьями новыми для души…


Соннае неба поўначы
 
соннае неба поўначы валіцца ўглыб зрэнкі…
колькі нам тут адмерана, мне не зразумець пакуль.
тонка малюе праменьчыкі прама ў павекаў маіх
жыццё…
ты  казаў мне - да лепшага…
мудрасцю за дваіх поўню сваё дыханне,
толькі перарывісты рытм…
з песнямі на закланне
ішлі…
чарадой малітваў
душу ратавалі… мучыліся,
ведалі, што нездарма…
соннае неба… марыва…
восень…
твае вусны ўсё яшчэ ўлетку поўняцца,
а на маіх - зіма…
далёкая плача званніца…
з майго акна можна чытаць загадзя,
можна пачуць гук…
лісце дрыжыць…
расплаўлены воск ператварыўся ў круг…
што ж ты непрыкаяна блукаеш у сівым лесе,
я разліваюся таямніцаю прама ў табе…
нясу
штосьці другараднае -
(можа, знойдзеш ключы).
ведаю… вядома, нервовае…
не кажы, маўчы…
соннае неба поўначы…
гукі ляцяць слізгаючы,
дух прарастае насеннем у змроку верасня…
радасцю свет размалявалі -
проста рызыкнулі жыць у цішы,
і абдымаліся сукенкамі новымі для душы…

соннае неба поўначы свеціцца на вятру,
я нярвовымі кроплямі цяку  па шкле ў пару…

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии