Мой край

Так! Я свой край адкрыў даўно
У мой дзень нараджэння!
Шкада, што ў iм больш не вiдно
У духоўнасць адраджэння!

Шкада, што змэнчыўся народ,
Стаiць, як крыж пахiлы.
Iсцi хацеў бы напярод,
Ды звялi мовы крылы.

Прапаў без следу Богшы крыж
Карцiны, срэбныя анелы,
Калi аграбiлi Нясвiж
Tучкоў i Чычагоў вясёлы.

Прапалi з iмi паясы -
Шукайце ў Эрмiтажы!
Айчыны слаўныя часы
Сплылi, як скарбы нашы.

О, я мой край адкрыў даўно,
Яшчэ ў Дзень народзiн!
Шкада, што сонца не вiдно,
Спусцiўшы голаў ходзiм


Рецензии