Удавен в море от любов

Удавен в море от любов
Автор – Величка Николова – Литатру1


Това лято ни спря край морето.
Ти бе с рокля на синьо каре,
аз те черпих кафе в кафенето –
там, до плажа, до Черно море.
Там ни сбра жълтоокото слънце,
там ни стопли с любовни лъчи
и добави омайното зрънце
на любовния огън – лъчист.

Това лято ни спря край морето...
Жълто слънце ни хвърли капан...

Ти – изцяло ми влезе в сърцето...

Моят порив не беше разбран.

Ти си тръгна и сбогом не каза.

Аз – за теб бях на всичко готов,

но тъгата си скрих, не показах,

че се се давя в море от Любов!


Литатру


Рецензии
Очень красивая, изящная и вдохновенная любовная лирика, Величка!
Спасибо! Будьте любимы и счастливы!
С теплом души, Вера.

Вера Осыка   06.09.2019 19:05     Заявить о нарушении
Спосибо,дорогая Вера.
С теплом и добром!

Величка Николова -Литатру 1   06.09.2019 19:17   Заявить о нарушении