Дали куршуми ще летят

Дали куршуми ще летят
Автор - Величка Николова - Литатру1


Трепти в сърцето пустота.
Бушуват чувствата незрими.
Политат есенни листа.
С тях вятърът тъче килими.

А над света витае мрак
и не звезди, а кръв избива
по нощен плащ, незнайно как.
Дали луната туй разбира?!

Рисувам облачна сълза
и две метални птици в полет.
Рисувам кървава луна
след дъжд, непредвещаващ пролет.

Рисувам лед – едно парче.
Вода било е то – оттечна.
Сега – конденз от самота
в безумен свят, самообречен.

Дали куршуми ще летят,
дали врабчета ще се реят,
или от кървав звездопад
народите ще поумнеят?!


Величка ( Литатру)
( От книгата ми - "Бурятя" - 2019 г. )

* ФОТО: КАРТИНА - "Страх" - худ. Величка Николова - величка Николова - Литатру1- (платно, масло, шпакла, четка)


Рецензии