Достойни старини-човешка

Достойни старини-човешка лирика

Автор - Величка Николова - Литатру1
( От поредицата ми "Черно мастило" - книгата със стихове - "Трохата" )

„Засаждайте и яжте картофи!” Б.?


Обичам много родното небе!
Звездите го красят със светлините.
Към мен луната щом се наведе,
аз доброволно сресвам ; косите.

Щом сутрин зазвучава петльов кряк
в очакване на слънчевото време,
кокошките – обръщат го на бяг
пред баш петела, сякаш им е бреме.

Събудена от петльовия вик,
аз правя чая си с треви от двора.
Забравям политиците за миг
и лук засаждам в близост до стобора.

Картофи ли? Картофи не садя,
защото „диска” много се обажда.
Пред лучена чорбица си седя
и с пенсийка „достойна” се облажвам.
*
( „диска” = дископатията )
България


Рецензии