Колесникова Наталья. Вы уходите? Рус. Бел

Вы уходите? Ну что же,
Вам никто не запрещает.
Только – лезвием по коже —
Лёд ненужных обещаний.
Ваше сердце плачет…
Знаю —Грустно расставаться с прошлым.
Оставайтесь! Заклинаю!
Мир рыдает – Вами брошен.
Вопль цепляется за стены,
Пробивает тяжесть крыши,
И летит стрелой с антенны
В небо луч безумно-рыжий…
Параллельность, полосатость
Уводящей Вас дороги.
Где же чувств былая святость?!
След остался на пороге…
Жизнь рассыпалась звёздной
Пылью под ногами.
Раны Те оплакивать уж поздно.
Возрождать – пожалуй – рано Души…
Прочь скупые слёзы!..Уходите!..
Вы – свободны!..Только… память сном белёсым
Серебрит мой дом холодный.

Вы сыходзіце?

Вы сыходзіце? Ну што ж,
Вам ніхто не забараняе.
Толькі - лязом па скуры -
Лёд непатрэбных абяцанняў.
Ваша сэрца плача…
Ведаю -Сумна раставацца з мінулым.
Заставайцеся! Замаўляю!
Свет рыдае - Вамі кінуты.
Лямант чапляецца за сцены,
Прабівае цяжар даху,
І ляціць стралой з антэны
Ў неба прамень вар'яцка-руды…
Паралельнасць, паласатасць
Якія адводзяць Вас дарогі.
Дзе ж пачуццяў былая святасць?!
След застаўся на парозе…
Жыццё рассыпалася зорным
Пылам пад нагамі.
Раны Тыя аплакваць ужо позна.
Адраджаць - мабыць - рана Душы…
Упрочкі скупыя слёзы!..Сыходзіце!..
Вы - вольныя!..Толькі… памяць сном бялявым
Серабрыць мой дом халодны.


   Перевёл Максим Троянович


Рецензии