Котик-муркотик i повний животик

         1

І справді геть похолодало.
Сіренький котик, ще малюк,
потершись об штани невдало,
приліг зігрітися на люк.
 
          2
 
Де скошена отава, кошеня
у синь, уже не зоряну, злітало
на крильцях вдячності, бо я щодня
сумлінно дарував йому сніданок.
 
Проте сьогодні не приніс чомусь.
Набридло, мабуть, дійсно, скільки можна?!
Ти інших слізним нявканням примусь.
З тим відійшов. Але душа тривожна.
 
Знервована. Махнув і налякав.
І кошеня забігло і затихло.
Але в ту ж мить здійнявся ураган
і рикати став велетенським тигром.
 
І не лише у нашому дворі
(про це я прочитаю в Інтернеті):
і в Крюкові на Деєвській горі,
по всій країні, на усій планеті.
 
Та найгучніше в Чилі і Перу,
та найлютіше у Перу і Чилі.
Задушений, замучений помру
зі Всесвітом по скупості причині.
 
О, як нам жити хочеться! Скоріш!
В крамницю залетів цілодобову.
Сіренькому – сирок.  « Будь ласка, їж!» -
Я промовляв безцінному до болю.
 
Надія звеселя і затуля.
А кошеня поїло і простило.
І милим муркотіння звіддаля
пробачила Земля, і сталось диво:
 
на всій планеті вітер злий затих,
лиш ледь-ледь віяв у Перу і Чилі…
Ми всі відповідаємо за тих,
кого так необачно приручили.

08.2016
 
 
 
 
 
 


Рецензии
Тронув серце і душу вірш.
Респект!!!
Хай щастить у творчості і далі!!!

Валентина Лысич   31.05.2020 17:49     Заявить о нарушении
Щиро дякую, Валентино!

Игорь Герасименко Кременчугский   01.06.2020 13:05   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.