Хуjанд. Худжанд. Акростих на таджикском

   


       ХУJАНД

Хубони замон васфи ту карданду гузаштанд,

Умре, ки бизистанд, дар ин jода камi кард,

Jамъ гашта ба маhфилу нишаст, нома навиштанд,

Авроk тамом шуду hама хома камi кард,

Некном будаi з-аввал, ки Хубjамъат бигуфтанд,

Диданд, ки ин сифат низ hамвора камi кард.

___________________

PS: Хубjамъ, Тироз, Александрия Асхетия (Эсхата), Ленинабад - это все названия нынешнего города Худжанда Согдийской области Республики Таджикистан . 


http://www.stihi.ru/2020/04/03/3317


Рецензии