Эйваз Гуьлалийрин. Соловей

        Соловей

Подбери к словам моим мелодию,
Песню сочини, мой соловей,
И, пропев рождённую рапсодию,
Душу мне утешь, мой соловей.

Станем мы преградой селю слёзному,
От беды спасём народ разрозненный,
И, войдя в сердца людей осознанно,
Укрепим их дух, мой соловей.

Разноцвет альпийский, камни скальные,
Орлий клёкот, родников журчание
В песню заплетём, и зорькой раннею
Мир земной приветим, соловей.


       *****

       Билбил

Гафар закай, макьам вакай
Ц1ийи мани кхьин билбил.
Канзава заз, гьалал аваз,
Рик1 ая зи секин билбил.

Акьваз жервал вилик селдин,
Ша рехъ ат1ун туькьуьл шелдин.
Рик1е гьахьна хайи элдин
Руьгь винизна хъфин билбил.

Камарин цуьк, рагарин къван,
Лекьерин къив, булахдин ван,
Са к1ус гъил яхъ, манида тван
Салам жервал экуьн билбил.

Эйваз Гуьлалийрин

Автор рисунка - Гедра Вайтекунайте


Рецензии