Укротеният ягуар - втори вариант

От книгата ми „Барабаните на любовта” от поредицата „Цветно мастило”
…………………………………………………………………………………………………………………

УКРОТЕНИЯТ ЯГУАР (Втори вариант)

Пътувам бързо, отегчено,
а пътят сякаш няма край.
Звездите мигат уморено,
луната – свива се в кравай.

Цигара след цагара паля.
Хвърчи колата „Ягуар”.
А пък в тъмата се въргаля
умората. Що за другар?

Другар – досаден и не лесен.
Светулчица просветва вън.
Законтрям „Ягуара” бесен
и изхвърчавам като в сън.

Светулка - не! Жена във поза
държи фенерче във ръка.
Та тя – по- нежна е от роза
и по- желана от звезда.

Луната услужливо кимна
и се покри зад облак сив.
Жената мило ми намигна
и ме въвлече в миг щастлив!

Литатру1
България, София


Рецензии