A train went through a burial gate, by Emily Dicki

Вратами кладбища шёл ход,
Вспорхнувший птах запел,
Так лился дрожью горловой,
Что весь погост звенел;

Затем настроил чуть мотив,
Поклон - и спел опять.
Слов нет, подумал встречей с ним
"Прощай, мой люд" сказать.





(Эмили пишет о том, чему однажды
сама стала свидетелем.)

*************************************
A train went through a burial gate, by Emily Dickinson

A train went through a burial gate,               
A bird broke forth and sang,               
And trilled, and quivered, and shook his throat   
Till all the churchyard rang;               

And then adjusted his little notes,               
And bowed and sang again.               
Doubtless, he thought it meet of him             
To say good-by to men.               


Рецензии