Аз съм билка за любов

Край реката до гори
билки брахме от зори.

Аз ухаех на невен,
Еньо падна в моя плен.

Цял ден танци, весел смях,
вече май ни е до грях!

Там, до близката гора
той с мен луд танц заигра.

Бухал бухна през нощта.
Нас ни грабна любовта.


Припев:

Ой, билкарю, мой билкарю,
вече май ни е до грях!

Ой, билкарю, мой билкарю,
Аз съм билката за грях!

Ой...
Ах!

( От книгата ми "Два кестена", 2018 г. )

Литатру
България, София

*


Рецензии