A Dew sufficed itself by Emily Dickinson

Была себе роса,
Бывал доволен лист...
Им думалось: "Вот ширь судьба!"
"Вот безыскусна жизнь!"

Взошла заря к трудам,
Игра настала дня,
И снова эта же роса
Обличьем не видна...

Иль дню листок похитить,
Иль морю та вода,
прохожей выпита зарёй,-
неясно никогда...

И верной по сей день
Трагедии пребыть
По зыбкости изъятия,
По быстроте судьбы.




********************************
A Dew sufficed itself -- by Emily Dickinson

A Dew sufficed itself --          
And satisfied a Leaf               
And felt "how vast a destiny" --   
"How trivial is Life!"            

The Sun went out to work --      
The Day went out to play          
And not again that Dew be seen    
By Physiognomy               

Whether by Day Abducted            
Or emptied by the Sun             
Into the Sea in passing            
Eternally unknown               

Attested to this Day             
That awful Tragedy               
By Transport's instability         
And Doom's celerity.               


Рецензии