Обички-череши - Серьги-черешни

О б и ч к и - ч е р е ш к и

В нашата градина
цъфнаха овошки,
те са десетина
и са най-разкошни.

Сливи, дюли, круши,
ябълки, череши -
котката ги души
и носа си чеше.

Прасковата малка
цъфна преди всички,
стана залъгалка
само за пчелички.

Кичеста череша
сякаш е на сватба -
булка с бяла дреха -
всеки й се радва.

Щом узрее, - първа
аз ще се накича
с обички-черешки,
да ме видят всички.

април 2019 г.
Мария Шандуркова (roshlichka)


Рецензии