Вясновы дзень

Які сягоння ўсё-ткі добры дзень:
У сонечным святле душа лунае,
Нібыта лёс мелодыю вядзе,
І льецца з неба песня незямная!

Як быццам сціхлі войны на зямлі
І людзі міру дабрыню спазналі,
Нібыта ўсе да розуму прыйшлі
І мір зямлі і шчасце даравалі.

І я падумаў:калі ёсць той Бог,
Чаму трывае ён жыцця знішчэнне?
Яму ж вядома, што з усіх дарог
Самы шчаслівы - шлях паразумення!


Рецензии